BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Peti sastanak radne grupe za izradu Sporazuma o saradnji

Peti sastanak radne grupe za izradu Sporazuma o saradnji u okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“

Doboj,  23. decembar 2014. godine

U okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“, koji finansira EU i sufinansira grad Doboj, u Doboju je održan poslednji sastanak radnog tima za izradu Sporazuma o saradnji (SoS) čije je tema bila usvajanje finalnog dokumenta SoS. Na sastanku je Dijana Đurđević, voditeljica projekta, predstavila finalnu verziju nacrta Sporazuma o saradnji, a nakon kratke diskusije i predloženih izmjena usaglašen je finalni sadržaj dokumenta i dogovoreno da Sporazum bude potpisan krajem februara 2015. godine u Derventi.

Cilj sporazuma je unapređenje društvene brige i jačanje sistema podrške osobama iz teško zapošljivih kategorija,  koje zbog različitih problema i stanja u kojem se nalaze veoma sporo i izuzetno teško mogu da nađu poslodavca i zaposlenje, a tu kategoriju čine nezaposlene osobe starije od 45 godina, osobe sa invaliditetom i žene žrtve nasilja.

Nizom opštih i posebnih ciljeva i mjera, koje predlažu udruženja građana, lokalne vlasti i Zavod za zapošljavanje, strane potpisnice regulišu svoje obaveze na putu unaprjeđenja položaja osoba iz teško zapošljivih kategirija.

Izrada Sporazuma o saradnji je jedna od aktivnosti projekta „Centar za cjeloživotno učenje“.Voditelj projekta je Centar za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS, a partneri su: NVO Budućnost iz Modriče, NVO Biosplus iz Dervente, Asocijacija informatičara u BiH iz Sarajeva i Visoka poslovno tehnička škola iz Doboja.

Zavod za zapošljavanje RS, PJ Doboj i Zavod za obrazovanje odraslih RS  u ovom projektu imaju  ulogu saradnika.

Slike-00 Slike-01

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

europe_flag_rgbOvaj projekat finansira Evropska unija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>