BiosPLUS ("Život više")
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Formiraj lanac – Volontiranje je u modi 2017.

GODIŠNJA REPUBLIČKA VOLONTERSKA AKCIJA „Formiraj lanac“

24-25.novembar 2017.godine

Od 10.11. do 10.12.2017.g. Lokalni volonterski servis implementira Lokalnu volontersku akciju „Volontiranje je u modi“. Kao i pršle godine naša akcija se provodi u okviru Republičke volonterske akcije „Formiraj lanac“ od 24-25.11.2017.g.

Želimo sa podijeliti informacije radi angažovanja i novih volontera koji će biti registrovani u bazi podataka.

Opšti cilj akcije je je animirati mlade kao ciljnu grupu u okviru Lokalne volonterske akcije „Volontiranje je u modi

_____________________________________________________________________________________

PETAK, 23.9.2016.g.  predavanje na temu: “Arhitektonska pristupačnost u zajednici”, prostorije LVS-a ul. Stevana Nemanje bb, dispanzer Doma zdravlja, prizemlje!  

___________________________

U okviru zajedničkog projekta sa OKC Banja Luka osnovan je “Lokalni volonterski servis” koji djeluje u okviru UG “BiosPLUS” Derventa od 09.05.2011.g. 

U okviru projekta pod nazivom “Volontiranje do prekograničnog razvoja lokalnih zajednica” koji je finansiran iz EU IPA (instrumenta za predpristupnu pomoć) Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013.g.

Parnteri su bili iz Banjaluke i Bihaća, Siska, Petrinje i Kutine, gdje su osnovani Lokalni volonterskiservisi, organizovani zajednički omladinski kampovi i provedene akcije u okviru obilježavanja 5.decembra – Međunarodnog dana volontera

___________________________________________________________________________________

Dan otvorenih vrata

Povodom 05.decembra, Međunarodnog dana volontera, članice Volonterskog servisa Republike Srpske organizuju „Dan otvorenih vrata“ sa ciljem da sve zainteresovane upoznaju sa načinom funkcionisanja Lokalnog volonterskog servisa,  mogućnostima volontiranja, uključivanjem u iste kao i o programima na kojima se trenutno radi.

LVS DERVENTA

04.12.

04.12.

053/332-477

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže,  da zajedno stvaramo pozitivne promjene u društvu.

___________________________________________________________________________________

Banja Luka, 05-6. decembra 2014.g.             Konferencija “FORMIRAJ LANAC”

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske organizuje konferenciju „Formiraj lanac“ od 5.do 6. decembra 2014. godine u hotelu „Bosna“ u Banjaluci. Konferencija je završna aktivnost trogodišnjeg projekta „Volonterskom legislativom do razvoja lokalnih zajednica“ koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom, Volonterskim servisom  Republike Srpske i Omladinskim savjetom Republike Srpske uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unijeu BiH,  Američke ambasade u BiH i  Vlade Republike Srpske.

Konferencija„Formiraj lanac“ ima za cilj razmjenu iskustava i znanja stečenih tokom realizacije projekta,  te identifikovanje narednih koraka čijom realizacijom se može uspostaviti adekvatan i održiv rast i razvoj volontiranja. Takođe, konferencija će biti prilika za razmjenu iskustava i znanja relevatnih aktera u ovoj oblasti iz Republike Srpske, BiH i drugih zemalja u regionu. više…

OKC_Formiraj lanac_05122014aOKC_BL_konverencija_05122014

OKC_Formiraj lanac_05122014c OKC_Formiraj lanac_05122014b

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>