BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Istraživanje potreba tržišta rada u okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“

Doboj, Modriča, Derventa 21.06.2013.

U okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“ na uzorku od 300 preduzeća sa područja dobojske regije, provodi se istraživanje potreba tržišta rada za programina obrazovanja odraslih. Istraživanje se radi metodom anketiranja, a na području Doboja ga provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti “Europlus”, na području Dervente Udruženje građana “BiosPLUS”, a u Modriči Udruženje građana “Budućnost”.

Od oko 300 preduzeća, više od 97 % pokazalo je interes za anketiranje, a prema utiscima anketara zainteresovani su i za dodatno obrazovanje zaposlenih.

Rezultati istraživanja biće predstavljeni na narednom sastanku članovima Upravnog odbora projekta «Centar za cjeloživotno učenje», a potom na konferenciji za novinare u septembru.

Visoka poslovno tehnička škola iz Doboja, definisala je metodologiju istraživanja, a po njihovom okončanju obradiće podatke i izraditi publikaciju sa rezultatima.

Osim istraživanja potreba tržišta u sklopu projekta biće provedene i ekspertske analize tržišta i politika zapošljavanja na lokalnom nivou.

Trenutno su u toku pripreme prvog nacrta dokumenata analize, a finalna dokumenta će biti završena u narednih mjesec dana nakon čega će se štampati publikacije sa rezultatima analiza.

Projekat “Centar za cjeloživotno učenje”, koji finasira Evropska unija, a provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus iz Doboja, ima za cilj poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija. Partneri na projektu su Asocijacija informatičara u BiH, Visoka poslovno tehnička škola iz Doboja, Budućnost iz Modriče i BiosPLUS iz Dervente.

Saradnici na projektu su Zavod za obrazovanje odraslih Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, filijala Doboj.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

europe_flag_rgbOvaj projekat finansira Evropska unija

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>