BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Konferencija za medije – 3.decembar

Udruženje građana „BiosPLUS“ Derventa u partnerstvu u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Derventa uz podršku Načelnika opštine, održalo je

 

KONFERENCIJU ZA MEDIJE

povodom 3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom

u hotelu „Biser“ Derventa, 02. decembra 2015.g. u 11:45 sati

 

Na ovaj događaj odazvali su se predstavnici Opštine, iz kabineta Načelnika i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te javnih ustanova: Turistička organizacija, Centar za socijalni rad, Narodna biblioteka, predstavnici „Derventski list“ i „Posavske novosti“, internet portala „Glas regije“,  „Moja Derventa“, „Derventa cafe“, …. „Derventa on-line aktivizam“, DSL „Zlatni lug“,  lokalna udruženja „Sunce“, Savez invalida rada, te direktni korisnici iz UG „BiosPLUS“ Derventa.

Svim prisutnim učesnicima podijeljeno je saopštenje o 3.decembru i aktuelnostima u oblasti invalidnosti u našoj lokalnoj zajednici.

Radomir Stanković je pozdravio prisutne i pročitao planirani raspored:

1. predstavljanje rezultata ostvarenih realizacijom projekta „Bez akcije, nema reakcije“, u okviru programa „Dijalog za budućnost“ (UNESCO-UNDP-UNICEF) posebno o inventuri spomenika kulturne baštine opština Derventa.

1.1 po ovom pitanju koordinator, Drago Tadić je informisao prisutne sa projektnim aktivnostima, nabavljenoj tehničkoj opremi, edukaciji, izložbama i posjetama partnerskim organizacijama iz Livna i Tuzle, kao što smo bili njima domaćini prilikom kolektivne izložbe u Derventi. U tri grada su afirmisane 72 digitalne fotografije direktnih korisnika ovog projekta. U svaom gradu u toku dvodnevnih posjeta održane su izložbe, okrugli sto, posjete lokalitetima kulturne baštine i spomenika kulture.

2. najava kolektivne izložbe digitalnih fotografija povodom obilježavanja 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava

2.1  moderator je upoznao prisutne da je planirana izložba od fotografija naših direktnih korisnika u projektu koje su postale vlasništvo sa željom da se isti prezentuju ili otkupe od strane zainteresovanih sponzora i drugih subjekata što bi osim tehničke podrške to bio vid ekonomskog osnaživanja direktnih korisnika jer su svi bez ličnih pirhoda.

Pitanja su postavili predstavnici „Derventski list“ i „Posavske novosti“, a osim njih afirmativne prijedloge su iznijeli predstavnici Opštine, prisutni predstavnici udruženja i predstavnik Doma za stara lica „Zlatni lug“ u cilju veće saradnje i promovisanja vrijednosti koje su dostignute u pružanju socijalnih usluga i arhitektonskom prilagođenju životnog okruženja.

                Neformalno druženje je nastavljeno uz osvježenje i razmjenu kontakata.

                Izvještaj dostavljamo kao povratnu informaciju svima koji su prisustvovali ili pozvani.

 

Moderator: Radomir Stanković                                                                       Koordinator:  Drago  Tadić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>