BiosPLUS ("Život više")
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Lokalni akcioni plan

Od 09.03.2010.g. usvojen je Lokalni plan akcije invalidnosti opštine Derventa 2010-2014.g. 

Izradom Lokalnog akcionog plana invalidnosti 2015-2020.g. obezbjedila bi se veća socijalna inkluzija, izgradnjom „servisa podrške“ u lokalnoj zajednici kao najvećeć prioriteta u pogledu personalne asistencije, adekvatnog prevoza, prevodilaca za gestovni govor, dnevno i stacionarno zbrinjavanje.

Provodjenjem prioriteta LAPI obezbjediti kontinuitet u radu lokalnih udruženja iz oblasti invalidnosti.

Potrebno je razvijati lokalnu neformalnu mrežu udruženja koja rade u oblasti invalidnosti te povećati znanja OSI  i šireg stanovništva o UN Konvenciji i ljudskim pravima.

Izradom i usvajanje LAPI 2015-2020.  predlagati projektne prijedloge za svako prioritetno područje iz plana a u skladu sa specifičnim potrebama članova partnerskih udruženja

Povećati motivaciju članova da čitaju, učestvuju u debatama na temu invalidnsoti koristeći znanja o UN Konvenciji i zakonskim mogućnostima.

Izradjivati partnerske projekte jer smo identifikovali da ni jedno udruženje kada djeluje samostalno nema dovoljno stručnih potencijala.

Plan će izraditi lokalna udruženja koja aktivno djeluju u oblasti invalidnosti u saradnji sa lokalnom samoupravom, ustanovama za obrazvanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>