BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Lokalni akcioni plan

Od 09.03.2010.g. usvojen je Lokalni plan akcije invalidnosti opštine Derventa 2010-2014.g. 

Izradom Lokalnog akcionog plana invalidnosti 2015-2020.g. obezbjedila bi se veća socijalna inkluzija, izgradnjom „servisa podrške“ u lokalnoj zajednici kao najvećeć prioriteta u pogledu personalne asistencije, adekvatnog prevoza, prevodilaca za gestovni govor, dnevno i stacionarno zbrinjavanje.

Provodjenjem prioriteta LAPI obezbjediti kontinuitet u radu lokalnih udruženja iz oblasti invalidnosti.

Potrebno je razvijati lokalnu neformalnu mrežu udruženja koja rade u oblasti invalidnosti te povećati znanja OSI  i šireg stanovništva o UN Konvenciji i ljudskim pravima.

Izradom i usvajanje LAPI 2015-2020.  predlagati projektne prijedloge za svako prioritetno područje iz plana a u skladu sa specifičnim potrebama članova partnerskih udruženja

Povećati motivaciju članova da čitaju, učestvuju u debatama na temu invalidnsoti koristeći znanja o UN Konvenciji i zakonskim mogućnostima.

Izradjivati partnerske projekte jer smo identifikovali da ni jedno udruženje kada djeluje samostalno nema dovoljno stručnih potencijala.

Plan će izraditi lokalna udruženja koja aktivno djeluju u oblasti invalidnosti u saradnji sa lokalnom samoupravom, ustanovama za obrazvanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>