BiosPLUS ("Život više")
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

LVS – FORMIRAJ LANAC 2017 – Volontiranje je u modi

Derventa, 10.11.2017.g.

Lokalni volonterski servis od 10.11. do 10.12.2017.g. realizuje lokalnu volontersku akciju „Volontiranje je u modi“, koja se, kao i prošle godine, provodi u okviru Republičke volonterske akcije „Formiraj lanac“, a koju organizuje Volonterski servis Republike Srpske, uz finansijsku podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

Opšti cilj akcije je je animirati mlade, kao ciljnu grupu, u okviru lokalne volonterske akcije „Volontiranje je u modi“.

Specifični ciljevi su:

- obučiti i opremiti volonterski tim za javne kampanje u zajednici;

- motivisati potencijalne volontere izradom kvalitetnih promotivnih materijala, brendiranih nazivom akcije i 5.decembra – Međunarodnog dana volontera;

- privući pažnju dizajniranim informacijama za dostupne medije na internet stranici;

- organizovati javne kampanje za regrutaciju novih volontera kao potencijalnih članova Lokalnog volonterskog servisa i

- informisati zajednicu preko lokalnih novina i internet portala, kao i drugih dostupnih medija.

Kao i ranije opet su se zainteresovali novi volonteri na koje možemo računati u narednim aktivnostima.

Radujemo se saradnji i podjeli zajedničkih rezultata.

Promotivne kampanje su nastavljene i 5.decembra – Međunarodni dan volontera u ostalim gradskim školama uz poršku osoblja škola i motivisane učenike da preuzmu promotivne letke a mnogi su se upisali u listu zainteresovanh za volontiranje.

S ciljem promovisanja volonterizma, u saradnji sa obrazovnim ustanovama provedena je info-kampanja u okviru akcije „Volontiranje je u modi“. To je posebno značajno za najmladje, jer im se pružila prilika da se uključe i doprinosu aktivizmu u lokalnoj zajednici, a učenici završnih razreda ponijeće novo iskustvo za nastavak školovanja.

OŠ “Nikola Tesla” Derventa,  OŠ “19. april” i Srednjoškolski centar “Mihajlo Pupin”

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>