BiosPLUS ("Život više")
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Mediji

Pozivamo predstavnike medija koji imaju svoje dopisnike da podijelomo kontakt informacije u cilju povećanja saradnje o publikovanju rezultata i aktivnosti u zajednici. Medijska lita je naša stalna potreba i ažuriramo je na osnovu ostvarenih kontakata.

01.12.2017. – održana je Svečanost potpisivanja Sporazuma o saradnji lokalnih medija i organizacija/udruženja i javnih ustanova iz oblasti invalidnosti

30.11.2017. – organzovana je i provedena javna kampanja za podjelu promotivnih materijala uz podršku Lokalnog volonterskog servisa Derventa. Učenici OŠ “Nikola Tesla” su proveli jedan čas na otvorenom i osim preuzeth materijala imali su radoznalih pitanja o EU i dr.

News & Needs 1999

________________________________________________________________________________

Udruženje građana „BiosPLUS“ Derventa u partnerstvu u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Derventa uz podršku Načelnika opštine, održalo je

KONFERENCIJU ZA MEDIJE

povodom 3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom

u hotelu „Biser“ Derventa, 02. decembra 2015.g. u 11:45 sati

Na ovaj događaj odazvali su se predstavnici Opštine, iz kabineta Načelnika i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, te javnih ustanova: Turistička organizacija, Centar za socijalni rad, Narodna biblioteka, predstavnici „Derventski list“ i „Posavske novosti“, internet portala „Glas regije“,  „Moja Derventa“, „Derventa cafe“, …. „Derventa on-line aktivizam“, DSL „Zlatni lug“,  lokalna udruženja „Sunce“, Savez invalida rada, te direktni korisnici iz UG „BiosPLUS“ Derventa.

Svim prisutnim učesnicima podijeljeno je saopštenje o 3.decembru i aktuelnostima u oblasti invalidnosti u našoj lokalnoj zajednici.

Radomir Stanković je pozdravio prisutne i pročitao planirani raspored:

1. predstavljanje rezultata ostvarenih realizacijom projekta „Bez akcije, nema reakcije“, u okviru programa „Dijalog za budućnost“ (UNESCO-UNDP-UNICEF) posebno o inventuri spomenika kulturne baštine opština Derventa.

1.1 po ovom pitanju koordinator, Drago Tadić je informisao prisutne sa projektnim aktivnostima, nabavljenoj tehničkoj opremi, edukaciji, izložbama i posjetama partnerskim organizacijama iz Livna i Tuzle, kao što smo bili njima domaćini prilikom kolektivne izložbe u Derventi. U tri grada su afirmisane 72 digitalne fotografije direktnih korisnika ovog projekta. U svaom gradu u toku dvodnevnih posjeta održane su izložbe, okrugli sto, posjete lokalitetima kulturne baštine i spomenika kulture.

2. najava kolektivne izložbe digitalnih fotografija povodom obilježavanja 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava

2.1  moderator je upoznao prisutne da je planirana izložba od fotografija naših direktnih korisnika u projektu koje su postale vlasništvo sa željom da se isti prezentuju ili otkupe od strane zainteresovanih sponzora i drugih subjekata što bi osim tehničke podrške to bio vid ekonomskog osnaživanja direktnih korisnika jer su svi bez ličnih pirhoda.

Pitanja su postavili predstavnici „Derventski list“ i „Posavske novosti“, a osim njih afirmativne prijedloge su iznijeli predstavnici Opštine, prisutni predstavnici udruženja i predstavnik Doma za stara lica „Zlatni lug“ u cilju veće saradnje i promovisanja vrijednosti koje su dostignute u pružanju socijalnih usluga i arhitektonskom prilagođenju životnog okruženja.

                Neformalno druženje je nastavljeno uz osvježenje i razmjenu kontakata.

                Izvještaj dostavljamo kao povratnu informaciju svima koji su prisustvovali ili pozvani. 

Moderator: Radomir Stanković                                                                       Koordinator:  Drago  Tadić

_______________________________________________________________________________________

Derventa, 24.2.2015.g. –  održana “Panel diskusija” u okviru projekta “Centar za cjeloživotno učenje” na kojoj je potpisan Sporazum o saradnji i PRESS-konferencija za medije:

TV K3 emisija “Panorama regije” od 28 2 2015 (od 36:40 – 39:40 min) 

Derventa, 03.  decembar 2014.g. - Održana je PREZENTACIJA  ZA  MEDIJE povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom kao zajedničku aktivnost lokalnih udruženja BiosPLUS i Pravi požar čiji su predstavnici dali izjave za medije. Jednočasovno druženje je bilo u prijatnoj atmosferi sa razmjenom iskustva i novih ideja za saradnju kao i nastupe prema fondovima koji podržavaju aktivizam i projekte. možete pogledati prilog u  RTRS  emisija „Srpska danas“ na 25.40  minuta 

Informaciju o 3.decembru su objavile u cjelini „Posavske novosti“ Derventa.

facebook_logo23

aktivirajte profil

Doboj,  12.07.2013.g. – drugi sastanak radne grupe za izradu SoS-Sporazuma o saradnji, izvještaj objavljen u emisiji “Hronika Doboja” na TV kanal 3 

Derventa, 28.02.2013.g. –  konferencija za medije, izvještaj TV  kanal 3 Prnjavor