BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Održan prvi sastanak tima za izradu Sporazuma o saradnji u okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“ koji finansira EU

Derventa, 24.05.2013. godine

20130228_derventa_czcu_uo_02U Derventi je održan prvi sastanak radnog tima za izradu Sporazuma o saradnji (Sos) u okviru projekta „Centar za cjeloživotno učenje“ čiji je cilj poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija. Radni tim će do novembra 2014. godine,u koordinaciji sa timom koji provodi projekat „Centar za cjeloživotno učenje“, raditi na izradi Sporazuma, koji će biti potpisan u poslednjem mjesecu implementacije projekta.

Cilj Sporazuma o saradnji je da uspostavi i definiše mehanizme saradnje i zajedničkog djelovanja tri sektora (organizacija civilnog društva, lokalne vlasti i institucija) i zajednički rad u oblasti rada, zapošljavanja i obrazovanja odraslih uz poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija na području Doboja, Dervente i Modriče.

Na prvom satanku u Derventi predstavljeni su trenutni nivo saradnje institucija, lokalne vlasti i organizacija civilnog društva u oblasti unaprijeđenja zapošljavanja i obrazovanja odraslih, budući rad Centra za cjeloživotno učenje, te aktivnosti interesnih strana na unapređenju položaja teško zapošljivih kategorija (osobe sa invaliditetom, žene, odrasla lica u dobi od 45 i više godina koji su dugoročno nezaposleni).

Za potrebe izrade Sos imenovani su sljedeći članovi tima:

Goran Božić, projekt menadžer Centar za promociju evropskih vrijednosti EROPLUS Doboj

Drago Tadić, projekt menadžer Biosplus Derventa

Gordana Vidović, projekt menadžer Budućnost Modriča

Marica Ilić, šefica Odsjeka za privredu Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Doboja

Dragan Pajić, samostalni stručni saradnik za društvene djelatnosti iz oblasti dobrovoljng udruživanja građana Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštineDerventa

Dušanka Lejić, samostalna stručna saradnica za turizam omladinu humanitarne i nevladine organizacije i mjesne zajednice (Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča)

Obaveza članova tima je da održavaju radne sastanke prema dogovoru i zajednički utvrđenom planu i da po potrebi konsultuju Ministarstvo obrazovanja Republike Srpske, Ministarstvo rada Republike Srpske i organizacije civilnog društva koje rade na poboljšanju položaja kategorija građana sa poteškoćama u zapošljavanju.

Izrada Sporazuma o saradnji je jedna od projektnih aktivnosti u sklopu projekta „Centar za cjeloživotno učenje“ koji finansira Evropska unija. Voditelj projekta je Centar za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS u partnerstvu sa: UG Budućnost iz Modriče, UG Biosplus iz Dervente, Asocijacija informatičara u BiH iz Sarajeva i Visoka poslovno tehnička škola iz Doboja.

Zavod za zapošljavanje RS, PJ Doboj i Zavod za obrazovanje odraslih RS u ovom projektu imaju ulogu saradnika.

Spoljni stručni saradnik koji će koordinirati proces izrade Sporazuma o saradnji je Borivoje Golubović.

“Sadržaj ovog teksta  je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>