BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Prvi sastanak UO projekta „Centar za cjeloživotno učenje“

Derventa, 28.02. 2013.godine

derventa_czcu_uo_210302228_02U organizaciji Udruženja građana BiosPLUS iz Dervente, održan je prvi sastanak članova Upravnog odbora projekta “Centar za cjeloživotno učenje”. Voditelji projekta, Centar za promociju evropskih vrijednosti “EUROPLUS” Doboj, su predstavili projekat, koji finansira Evropska unija, a čiji je cilj poboljšanje položaja teško zapošljivih kategorija, odnosno osoba sa invaliditetom, žena žrtava nasilja i teško zapošljivih kategorija stanovništva, starijih od 45 godina koje su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Sastanku su osim članova «Europlusa», Dijane Đurđević i Gorana Božića, prisustvovali predstavnici partnera na projektu, Nada Hadžimehić iz Asocijacije informatičara u BiH Sarajevo, Ladin Gostimirović iz Visoke poslovno tehničke škole Doboj, Gordana Vidović iz udrženja Budućnost Modriča, Drago Tadić iz BiosPLUS Derventa, te u ime saradnika na projektu Bojan Bajić iz Zavoda za obrazovanje odraslih RS Banja Luka i Saša Marić iz Zavoda za zapošljavanje, filijala Doboj, koji su ujedno i članovi UO projekta.

Dijana Đurđević, tim lider i Goran Božić projekt koordinator iz « Europlusa » su člnanovima UO predstaivili 13 ključnih aktivnosti koje će se tokom 24 mjeseca trajanja projekta .provesti na području grada Doboja i opština Modriča i Derventa.

Rečeno je da će tokom projekta biti sprovedeno istraživanje potreba za dodatnim obrazovanjem odraslih na području regije Doboj, nakon kojeg će biti registrovan Centar za cjeloživotno učenje u kojem će biti provedene obuke iz oblasti informatičke pismenosti, grafičkog dizajna i preduzetništva. Petomjesečne besplatne obuke će proći 170 osoba, kojima će biti dodijeljen

i sertifikati koji bi trebalo da omoguće stvaranje preduslova za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Aktivnosti koje slijede nakon predstavljanja projekta su istraživanja koja počinju narednog mjeseca, a za čiju je realizaciju zadužena Visoka poslovno tehnička škola Doboj. Ova aktivnost podrazumjeva ukupno 3 istraživanja, od kojih će jedno biti rađeno metodom anketiranja, a dva su ekspertske analize. Istraživanjem će se identifikovati potrebe tržišta i korisnika, te politike u oblasti zapošljavanja odraslih.

Istraživanja bi trebalo da budu okončana do juna mjeseca, kako bi do narednog sastanka članova UO projekta «Centar za cjeloživotno učenje», bili upoznati sa rezultatima istraživan

Sasatanak UO koji će biti održan u julu, organizovaće Asocijacija informatičara u BiH.ja, koji će biti predstavljeni na konferenciji u avgustu.

Nakon Zenice, sastanak UO biće održan početkom naredne godine, nakon registracije Centra za cjeloživotno učenje, a domaćin sastanka biće “Europlus” Doboj.

Posljednji sastanak Upravnog odbora je u 22 mjesecu realizacije projekta, a organozovaće ga Udruženje građana Budućnost u Modriči..

 Poslije sastanka držana je i konferencija za medije a prilog je objavljena TV K3 Prnjavor  

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

europe_flag_rgbOvaj projekat finansira Evropska unija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>