BiosPLUS ("Život više")
Invalidnost & kreativnost
Sporazum o saradnji
Ljudska prava za sve
LVS – Mladi pišu srcem
LVS – Inventura arhitektonskih barijera
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Dobrodošli na našu Internet prezentaciju! 

Treći sastanak UO projekta „Centar za cjeloživotno učenje“

Doboj, 03.02. 2014.godine

U organizaciji Centra za promociju evropskih vrijednosti Europlus iz Doboja, održan je III sastanak Upravnog odbora projekta „Centar za cjeloživotno učenje“. Na sastanku je razgovarano o registraciji ustanove za obrazovanje odraslih (Centar za cjeloživotno učenje), te o identifikaciji korisnika obuka koje će kao dio projekta CCU u njemu biti provedene, kao i o studijskom putovanju u Sloveniju.

Dijana Đurđević, voditeljica projekta u uvodnoj riječi predstavila je rad NVO Europlus od osnivanja 2005. godine do danas. Goran Božić, projekt menadžer upoznao je članove UO sa detaljima o registraciji ustanove „Centar za cjeloživotno učenje“, koji je u septembru registrovan pri Privrednom sudu Doboj.  U toku je upisivanje u registar zainteresovanih privrednika, kod kojih će se provediti praktične obuke po programima osposobljavanja. Provođenje programa osposobljavanja biće osnova rada Centra koji će nakon okončanja projekta CCU raditi na komercijalnoj osnovi.

Glavna tema sastanka Upravnog odbora bila je identifikacija korisnika za besplatne obuke iz grafičkog dizajna, preduzetništva i informatičke pismenosti, koje su predviđene projektom CCU. Potencijalni korisnici obuka će popuniti obrazac u kojem treba da navedu koju od tri obuke i u kojem od gradova (Doboj, Derventa, Modriča) žele da ih pohađaju. Prednost prilikom odabira korisnika imaće pripadnici udruženja Biosplus i Budućnost, a za izbor korisnika biće raspisan i oglas. Nakon oglasa, biće  formirana baza podataka i izvršen odabir 170 polaznika obuka. Jedan polaznik može da prođe jednu obuku, a planirano je da informatičku pismenost prođe 80 korisnika, te po 45 osoba obuku iz preduzetništva i grafičkog dizajna. Sa polaznicima će, kako je predloženo, biti potpisani ugovori, a obuke će biti provedene u grupama, čiji će broj naknadno biti određen. Naknadno će biti određeno i u kojim gradovima će biti izvođene koje obuke.

Upravni odbor je razmatrao i detalje vezane za studijsku posjetu Sloveniji, gdje bi trebalo da se upoznaju sa iskustvima EU u oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Posljednji sastanak Upravnog odbora biće održan  u 22 mjesecu realizacije projekta, a organizovaće ga Udruženje građana Budućnost u Modriči.

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Centra za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

europe_flag_rgbOvaj projekat finansira Evropska unija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>