BiosPLUS ("Život više")
Jačanje kapaciteta…
Anketa
BiosPLUS Derventa
Kako vam se sviđa naš sajt?

Evropska unija podržava aktivizam lica sa invaliditetom

Derventa, 1.12.2017.godine

Promotivnom izložbom rukotvorina, koje su lica sa invaliditetom sa područja Dervente izradila, te potpisivanjem sporazuma između lokalnih medija i organizacija lica sa invaliditetom, u Derventi je obilježen Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

Ta aktivnost je dio individualne mjere koja se provodi u Derventi u sklopu projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“, koji sa oko 230.000 eura finansira Evropska unija, a provodi Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus“ iz Doboja. Cilj mjere  je veće i kvalitetnije informisanje o aktivizmu lica sa invaliditetom, mogućnostima i potrebama zapošljavanja lica sa invaliditetom.

„«Derventski list» kroz svoje redovne aktivnosti nastoji da lica sa invaliditetom i njihove probleme približi našim čitaocima, stanovnicima Dervente, i nadam se da ćemo kroz ovaj sporazum našu dobru saradnju produbiti i da ćemo čvršće sarađivati“, rekla je jedna od potpisnica sporazuma, Danka Zemunović, novinarka «Derventskog lista».

Partner koordinator projekta Drago Tadić iz Udruženja BiosPLUS objasnio je da se na tekstu sporazuma i pripremama za njegovo potpisivanje radilo proteklih mjesec i po dana.

„Sporazum sa medijima je od značaja za lokalnu zajednicu i za sve partnere u zajednici iz oblasti invalidnosti“, rekao je Tadić.

Kroz aktivnosti poput izložbe se pokazuje lokalnoj zajednici aktivizam lica sa invaliditetom.

„Realizacija mjera u Derventi je počela info kampanjom, sastancima i uspostavljanjem saradnje lokalnih medija i organizacija lica sa invaliditetom, nastavila se ovom izložbom i potpisivanjem sporazuma, a preostali dio aktivnosti biće realizovan u martu iduće godine“, rekao je Marko Radić, projekt menadžer projekta „Obrazovanjem do zapošljavanja“

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost UG BiosPLUS Derventa i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije”.

europe_flag_rgb

Ovaj projekat finansira Evropska unija

 

Kontakt osoba za dodatne informacije, Partner koordinator, Drago Tadić, e-mail: [email protected]

01.12.2017. – održana je Promotivna izložba rukotvorina u hotelu “Biser” Derventa

 

01.12.2017. – održana je Svečanost potpisivanja Sporazuma o saradnji lokalnih medija i organizacija/udruženja i javnih ustanova iz oblasti invalidnosti

30.11.2017. – organzovana je i provedena javna kampanja za podjelu promotivnih materijala uz podršku Lokalnog volonterskog servisa Derventa. Učenici OŠ “Nikola Tesla” su proveli jedan čas na otvorenom i osim preuzeth materijala imali su radoznalih pitanja o EU i dr.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>